Πώς κλείνω φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;

4303
Saving for beach vacation or retirement, with pink piggy bank and sunglasses. Studio shot with plain blue background. Sharp focus on the five dollar bill. Space for copy. Warm color and directional lighting are intentional.

Η τέχνη του low cost travelling δεν είναι δύσκολη.
Ξεκινώντας την αναζήτηση για ένα ταξίδι το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αεροπορικά μας εισιτήρια. Υπάρχουν 4-5 πράγματα τα οποία μπορούν να μας κάνουν την ζωή μας πολύ εύκολη και θα τα αναλύσουμε ένα ένα παρακάτω.
Θυμηθείτε ότι η εξοικονόμηση των χρημάτων από ένα φθηνό αεροπορικό εισιτήριο μπορεί να προσθέσει παραπάνω μέρες στο ταξίδι μας ανάλογα το budget διαθέτουμε ή και την επιλογή ενός καλύτερου ξενοδοχείου από αυτό που υπολογίζαμε.Money matters στην περίπτωση μας λοιπόν.
1ον .Πολύ σημαντικό να είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες σας. Απο την προσωπική μου εμπειρία οι καλύτερες τιμές για πτήσεις από Ελλάδα είναι την Τρίτη και την Πέμπτη. Λογικό θα μου πείτε. Το ίδιο συμβαίνει και στο εξωτερικό αν και εκεί θα βρείτε πολύ χαμηλές τιμές και τις υπόλοιπες μέρες λόγω πληθώρας πτήσεων και πολλών αεροπορικών εταιριών.
2ον.Γραφτείτε στα newsletters των αεροπορικών εταιριών. Ναι μπορεί να είναι ενοχλητικό να χτυπάει το mail σας κάθε λίγο και λιγάκι αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι προσφορές βγαίνουν κάθε μέρα λόγω ανταγωνισμού. Άλλωστε και το αεροπορικό εισιτήριο ανήκει στους νόμους της αγοράς, δηλαδή έχει προσφορές!!!Με λίγα λόγια «εκμεταλευόμαστε» τον ανταγωνισμό των εταιριών προς όφελός μας .
3ον. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Δηλαδή κλείστε νωρίς το ταξίδι σας. Το αργότερο ένα μήνα πριν αν και οι τιμές είναι συνήθως ακόμα καλύτερες ενάμιση με δυο μήνες πριν. Μην περιμένετε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μια εβδομάδα πριν ταξιδέψετε σε ένα προορισμό που έχετε προαποφασίσει. Δεν θα τα βρείτε.
Ίσως βρείτε φθηνά εισιτήρια τελευταίας στιγμής στο lastminute.com αλλά πάλι δεν θα είναι στις τιμές που θα θέλατε.
4ον.Ταξιδέψτε ελαφριά. Οι αεροπορικές εταιρίες για να προσφέρουν φθηνά εισιτήρια και για να κατεβάσουν το κόστος δεν προσφέρουν στην τιμή του εισιτηρίου την μεγάλη βαλίτσα που θεωρούσαμε δεδομένη ότι θα πάρουμε μαζί μας. Συνήθως στην φθηνή τιμή του εισιτηρίου μπορούμε να πάρουμε μια χειραποσκευή – βαλίτσα μέχρι 55 εκατοστά ύψος ενώ κάποιες low budget αεροπορικές έχουν ακόμα μικρότερες επιτρεπόμενες διαστάσεις. Πριν κλείσετε λοιπόν το αεροπορικό σας τσεκάρετε το μέγεθος της βαλίτσας που σας δίνει δωρεάν.
Αν ταξιδεύετε 3 ή 4 άτομα μαζί και δεν χωράνε τα πράγματα όλων, συνήθως αυτό συμβαίνει το χειμώνα που έχουμε πιο «βαρια» ρούχα, μοιραστείτε το κόστος μιας μεγάλης βαλίτσας και βάλτε εκεί όσα ρούχα ή παπούτσια περισσεύουν από τις μικρές.
5ον.Τα αεροδρόμια που πετάνε οι φθηνές αεροπορικές εταιρίες σπάνια βρίσκονται στα κέντρα των πόλεων που θέλουμε να επισκεφθούμε. Τσεκάρετε το συνολικό κόστος που θα βγεί για να φθάσετε στον προορισμό σας. Για παράδειγμα μπορείτε να κλείσετε νωρίς μια πτήση από Θεσσαλονίκη για το Παρίσι με 40 ευρώ πήγαινε έλα με την Ryanair.Το αεροδρόμιο που θα πετάξετε βρίσκεται 1 ώρα και κάτι από το Παρίσι και το κόστος του λεωφορείου πήγαινε έλα είναι 32 ευρώ!!!
Οπότε το συνολικό κόστος να πάτε στο Παρίσι δεν θα είναι 40 ευρώ αλλά 72!!!
Με σωστό προγραμματισμό λοιπόν μπορείτε να κλείσετε το επόμενο σας αεροπορικό εισιτήριο με πολύ χαμηλή τιμή και να γλυτώσετε ένα κάρο χρήματα τα οποία μπορείτε να τα επενδύσετε είτε στο ταξίδι σας με αγορές-ψώνια ή την διαμονή σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο ή ακόμα για ένα δεύτερο ταξίδι!!!
Το ταξίδι όσο το αναβάλεις τόσο πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα το πραγματοποιήσεις.ΝΟΜΟΣ
Υγ) Οι περισσότερες Low Budget αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν πρόγραμμα ανταμοιβής μιλίων.Αν όμως ταξιδεύετε με κάποια από αυτές που έχουν, όπως η Aegean, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις διάφορες προσφορές μιλίων που βγάζουν κατά καιρούς.