Sunday, December 9, 2018
16229739_10154990874317430_407896841_o

“We travel not to escape life, but for life not to escape us.”-Anonymous

Τ

ravel blogger ο Βαγγέλης λοιπόν. Κλαίνε και τα δάκρυα!!!

Ποιός να το φανταζόταν όταν το 1999 ξεκινούσα το πρώτο μου ταξίδι στην Σκωτία ότι μετά από μερικά χρόνια θα είχα γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη (και που είσαι ακόμα) και θα βρισκόμουν τώρα εδώ να γράφω για ταξίδια, αεροπλάνα και βαπόρια και δεν ξέρω τι άλλο θα προκύψει…

Ταξίδια με φίλους, ταξίδια για δουλειά που κατέληξαν σε λατρεία τόπων και ανθρώπων, ταξίδια που έγιναν με αφορμή ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ή έναν αγώνα τένις, όλα έχουν να μου θυμίζουν μια ιστορία, ένα γέλιο, μια «γεύση» ξεχωριστή από αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.

Καλώς ήρθατε λοιπόν στο vaggelis.gr, το προσωπικό μου travelblog, το οποίο ελπίζω να γίνει και δικό σας. Σκοπός του άλλωστε είναι, όχι μόνο να μοιραστώ μαζί σας τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες, αλλά και να σας εμπνεύσω να ταξιδέψετε μόνοι σας σε μέρη διαφορετικά από αυτά της καθημερινότητας μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μπήκα στην «διαδικασία» να δημιουργήσω αυτήν την διαδικτυακή γωνία. Η προτροπή φίλων να μοιραστώ τις εμπειρίες και τους τρόπους να ταξιδέψεις οικονομικά σε όλο τον κόσμο.

Το low budget ταξίδι χρειάζεται προγραμματισμό, να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες των ταξιδιών , αγάπη για νέες περιπέτειες και λίγα χρήματα.

Παρακάτω θα δείτε μια διαφορετική «ξενάγηση» από αυτές σας είχα συνηθίσει στο facebook. Οποιαδήποτε παρατήρηση καλοδεχούμενη.  Πρωτάρης γαρ στο Blogging!!!

Μέσα στην σελίδα θα βρείτε την κατηγορία Destinations με διάφορες πληροφορίες που αφορούν τα ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (προς το παρόν) όπως και ένα χάρτη που δείχνει με σκούρο χρώμα τις χώρες που έχω ταξιδέψει. Ότι θα διαβάσετε μέσα στο site είναι από προσωπικές εμπειρίες και όχι αναδημοσιεύσεις άλλων. Δεν θα μπορούσα να σας προτείνω ΝΑ κάνετε κάτι ή να ΜΗΝ κάνετε χωρίς να το έχω ζήσει, χωρίς να το έχω βιώσει. Σε κάθε χώρα θα βρείτε τις πόλεις που έχω επισκεφθεί και θα δείτε τα αστέρια βαθμολογίας της για το αν αξίζει να την επισκεφθείτε ή όχι. Βέβαια τα γούστα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα βρείτε επίσης προτάσεις για ξενοδοχεία τα οποία έχω μείνει. Δεν θα δείτε ποτέ πρόταση για Hostels κτλ. Ναι είναι υπερβολικά φθηνά, αλλά θα προτιμήσω να εξοικονομήσω χρήματα από το αεροπορικό εισιτήριο για να μείνω σε ένα ξενοδοχείο της προκοπής με ασφάλεια παρά σε ένα Hostel, τα οποία βέβαια έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από άποψη ασφάλειας και καθαριότητας.

Στην κατηγορία Travel Tips θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την προετοιμασία ενός ταξιδιού. Πράγματα τα οποία τα μαθαίνεις εμπειρικά και με πολύ ψάξιμο!!!

Αν και προτιμώ τα ταξίδια στο εξωτερικό σαν getaway από την καθημερινότητά μας, δεν θα μπορούσα να μην έχω μια κατηγορία για την πανέμορφη χώρα μας. Στην κατηγορία Visit Greece θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για πολλές πόλεις της χώρας μας και τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε πόλη που έχω επισκεφθεί.

Η κατηγορία Travel Offers είναι μια κατηγορία τόλμης. Τι εννοώ με την λέξη τόλμη; Είναι η στιγμή που σου «πετάγεται» ένα φθηνό εισιτήριο για έναν οποιοδήποτε προορισμό και εκείνη την ώρα πρέπει να βρείς το θάρρος και την τόλμη να το κλείσεις. Προσέξτε τι έγραψα. Θάρρος και τόλμη, ΟΧΙ χρήματα.

Dare to travel on new paths new destinations.

Στην κατηγορία αυτή λοιπόν θα σας δείχνω προσφορές αεροπορικών εταιριών που βρίσκω στο διαδίκτυο. Πιστέψτε με δεν μπορείτε να φανταστείτε που μπορείτε να ταξιδέψετε με πολύ λίγα χρήματα. Να σας ενημερώσω φυσικά ότι δεν υπάρχει καμία εκμετάλλευση από μέρους μου αυτών των προσφορών. Για μένα το να ψάχνω προορισμούς για ταξίδια είναι το χόμπι μου όπως π.χ. κάποιου άλλου το ψάρεμα!!!

 

Τέλος, θα βρείτε την κατηγορία Travel Gear. Τα ταξίδια μπορούν να γίνουν ακόμα πιο εύκολα αν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό μαζί μας. Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε από είδη ταξιδίων μέχρι και εφαρμογές κινητών που υπάρχουν και θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη στο εξωτερικό.

 

Follow me λοιπόν για νέα ταξίδια, νέες εμπειρίες και νέους προορισμούς.

Ποιός ξέρει; Ίσως σε ένα από αυτά να είμαστε συνταξιδιώτες!!!

Βαγγέλης.

 

Υγ) Ευχαριστώ τους φίλους που με προέτρεψαν να πάρω την απόφαση να κάνω αυτή την σελίδα και τον φίλο μου Αλέξανδρο που με πολύ κόπο και ξενύχτι την έκανε πραγματικότητα.