Dreams are for free, so free your Dreams.
20 άτομα απ όλο το κόσμο. Διάσχιση 300 χιλιομέτρων με έλκηθρο σε πολικές θερμοκρασίες για 6 μέρες με διαμονή σε σκηνές στην ύπαιθρο.
Challenge accepted.
Ναι, θέλω να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την χώρα μου, είπα μόλις διάβασα για τον διαγωνισμό.

Ρε Βαγγέλη γιατί να πας να ταλαιπωρηθείς στα χιόνια 6 μέρες(;) μου είπε ένας φίλος.Μαζόχας είσαι;
Θυμήθηκα τότε τα πρώτα μου χιονοπέδιλα.Ήμουν 12 χρονών και σε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Σόφια της Βουλγαρίας οι γονείς μου είχαν πάρει ένα ζευγάρι πέδιλα από αυτά που δεν χρειαζόσουν μπότα να τα φορέσεις. Τα φορούσες και με σούστες έδενες τα πόδια σου επάνω τους. Πλαστικά εντελώς. Πέφτει το πρώτο χιόνι στην Θεσσαλονίκη και αρπάζω τα πέδιλα και πάω στην πρώτη χιονισμένη κατηφόρα που βρίσκω στην γειτονιά μου. Πρώτη προσπάθεια πέφτω,δεύτερη προσπάθεια το ίδιο.Δεν θυμάμαι πόσες φορές έπεσα αλλά πάλι θα προσπαθούσα. Παρακαλούσα η κακοκαιρία να συνεχιστεί, όχι για να γλιτώσω το σχολείο αλλά για να έχω το χρόνο να καταφέρω να κατέβω όρθιος όλη την κατηφόρα με το απάτητο χιόνι. Τα κατάφερα στο τέλος της μέρας. Λασπωμένος,παγωμένος και φυσικά μελανιασμένος από τα πεσίματα γύρισα σπίτι μετά από πολλές ώρες αλλά μέσα μου είχα την απόλυτη ικανοποίηση. Τα κατάφερα και ας πονούσα από τα πεσίματα. Τα κατάφερα και ας ούρλιαζε η μάνα μου που είχα γυρίσει σπίτι αργά και τα ρούχα μου ήταν ουσιαστικά για πέταμα. Εγώ τα είχα καταφέρει και αυτό το συναίσθημα δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
Τα χρόνια περνούσαν η δυνατότητα να πάω σε χιονοδρομικά δεν υπήρχε και κάθε χρόνο στο πρώτο χιόνι το σκηνικό ήταν ίδιο. Τα πλαστικά πέδιλα και βουρ στην γνωστή κατηφόρα.
Τα χρόνια πέρασαν η κάψα μου για την χιονοδρομία δεν σταμάτησε. Αυτοδίδακτος,χωρίς ούτε ένα μάθημα από δάσκαλο σκι στην ζωή μου , έφτασα στο σημείο να κατεβαίνω τώρα πιά κάθε λογής πίστες,ψάχνω να βρώ την πιο απάτητη κορυφή βουνού για να την κατέβω με τα πέδιλα μου ακούγοντας την αγαπημένη μου μουσική.

Κάπου λοιπόν στα μέσα Νοέμβρη και ενώ μόλις είχα γυρίσει απο το 15ημερο ταξίδι μου απο το Δουβλινο-Νέα Υόρκη-Εδιμβούργο-Γλασκώβη το μάτι μου έπεσε πάνω σ αυτόν τον διαγωνισμό. Διάβασα περι τίνος πρόκειται και η σκέψη μου πήγε στο απωθημένο που έχω απο μικρός να κοιμηθώ κάτω απο τα φώτα του Βόρειου Σέλας.

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Ξεκινάει με το δύσκολο κομμάτι να πάρεις μια θέση,απο τις 20, ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες απ όλο το κόσμο. Η χώρα μας βρίσκεται στον όμιλο της Μεσογείου και έχουμε αντιπάλους απο την Τουρκία,την Κύπρο, την Πορτογαλία,την Ιταλία και την Ισπανία. Ο πρώτος σε ψήφους θα πάει σίγουρα ενώ η κριτική επιτροπή που οργανώνει τον διαγωνισμό θα διαλέξει ακόμα ένα άτομο με τα δικά τους κριτήρια. Ο στόχος λοιπόν είναι ένας. Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην ψηφοφορία.
Συνεχίζει μετά η εκπαίδευση που θα κάνω για μια μόνο ημέρα να μάθω να στήνω την ειδική σκηνή στο χιόνι,να μάθω να μαγειρεύω για τα 6 χάσκι που θα είναι οι συνοδοιπόροι μου και φυσικά να συνεργαστώ με τους υπόλοιπους 19 που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. 6 ημέρες σε πολικές θερμοκρασίες με έλκηθρο το ταξίδι θα ξεκινήσει απο τα βουνά της Νορβηγίας και περνώντας απο την αρκτική τούνδρα θα περάσουμε στην Βόρεια Σουηδία πάνω απο παγωμένες λίμνες. Δύσκολο ναί αλλά όχι ακατόρθωτο.

Για να με βοηθήσετε να βγώ πρώτος η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας κοστίσει τίποτα. 10 δευτερόλεπτα απο τον χρόνο σας χρειάζομαι για να κάνω ένα απο τα όνειρά μου πραγματικότητα και να αγωνιστώ με την σημαία της χώρας μας σε κάτι διαφορετικό απ όσα έχετε δεί.

Η διαδικασία λοιπόν είναι απλή.
Αρχικά πατάτε στο λίνκ της ψηφοφορίας ΕΔΩ και πατάτε VOTE
Συνδέεστε με το facebook πατώντας στο μπλέ πλαίσιο που θα σας βγάλει

Μετά πατάτε στο κενό τετραγωνάκι δίπλα στην ένδειξη “δεν είμαι ρομπότ”

και είστε έτοιμοι ουσιαστικά έχετε ψηφίσει.Μετά πτήστε το Χ επάνω δεξιά.

Θα πρέπει μετά στην οθόνη σας να γράφει VOTED.
Μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε το link στους φίλους σας είτε με μήνυμα είτε στο προφίλ σας για να αυξήσουμε τις πιθανότητες ψήφων.
Αν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω FACEBOOK
να σας βοηθήσω.
Σας ευχαριστώ πολύ ΟΛΟΥΣ,γνωστούς,άγνωστους ,τα Ελληνικά ΜΜΕ που βοηθούν την Ελληνική μου συμμετοχή όπως και τις σελίδες στο facebook που ποστάρουν το link του διαγωνισμού για να εκπροσωπήσω την χώρα μας σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Βαγγέλης